ÁSZV – ÁGAZATKÖZI SZUPERVÍZIÓS CSOPORT

A képzés célja, tartalma:

Az ágazatközi szupervíziós csoport a gyermekeket ellátó különböző ágazatban dolgozó szakemberek együttműködését, egymás munkájának, a munkával kapcsolatos nehézségeknek, egy-egy szakmai döntés hátterének mélyebb megismerését támogató folyamat. A szakemberek számára kihívást jelentő helyzetek feldolgozása történik a szakmai személyiség fókuszba helyezésével. A reflektált tapasztalatok, a csoporttársak nézőpontjai segítik a résztvevőket, hogy differenciáltabban kezelhessék a helyzeteket, új perspektívát kapjanak, érzelmi viszonyulásaik, gondolkodási sémáik tisztázódjanak, és rejtett képességeik, tudásuk aktivizálódjon.

A képzési alkalmakat a szakmai önismerettel, a gyermekúttal, a kommunikációs és konfliktushelyzetekkel, a rendszerszemlélettel, hálózatépítéssel kapcsolatos elméleti háttérismeretek egészítik ki, valamint kapcsolódó strukturált gyakorlatok, dramatikus és szerepjátékok teszik színessé. A szakemberek számára nyújtott ágazatközi szupervíziós csoportok munkája jelentős előrelépést jelenthet az interdiszciplináris szemlélet formálásában, az ahhoz szükséges attitűdök kialakításában.

A képzés keretei:

A szupervízió 6 hónapon keresztül kéthetente 4×45 perc időtartamban, tapasztalt, diplomás szupervizor vezetésével, 7-9 fős csoportokban valósul meg.

Kiknek ajánljuk?

A kora gyermekkori intervenció területén, az érintett ágazatokban (egészségügyi, köznevelési, szociális) dolgozó szakemberek számára.

Jelentkezés a képzésre.